Starta din egna webbshop

Allt fler människor väljer idag att handla på nätet och fördelarna är många. Det är enkelt att jämföra priser om man handlar på nätet, det är simpelt och bekvämt att beställa varor hemifrån och få varorna levererade hem. Priserna online är oftast lägre eftersom nätbutiker inte behöver betala dyra hyror och är därför inte i behov av lika mycket personal. Då det är en växande marknad är det många som är intresserade av att starta sin egen webbshop men det finns mycket att tänka på och mycket som skall stämma för att en e-handel skall lyckas och här är några faktorer som är särskilt viktiga;

Plattform

Det finns många olika plattformar att välja bland när man skall bygga webbshop. Det finns enkla och billiga webbshoppar som kan vara bra att börja med men vill du ha en webbshop med inbyggd support, inbyggda betallösningar och ett obegränsat produktutbud kommer det att kosta pengar. Innan du bestämmer dig för vilken plattform du skall välja bör du göra en kalkyl för att se hur mycket pengar du har råd att spendera på en webbshop.

Betallösningar

Se till att det finns många olika metoder för betalning i din webbshop. Att betala med kort är enkelt och praktiskt men många människor tycker att det är olustigt, en bra webbshop erbjuder utöver kortbetalning också betalning via banköverföring, faktura och via webbaserade betaltjänster som exempelvis PayPal.

Logistik

Kunder vill ha sina produkter levererade så snabbt som möjligt och så billigt som möjligt vilket kan vara svårt att kombinera, se därför till att erbjuda olika leveransmöjligheter som går olika fort och till olika pris så att kunden själv kan välja.