Säljbesök i norra Sverige – Malmö till Umeå

Ska du göra säljbesök i Umeå, och bor i Malmö, finns det lite olika sätt att resa på. Snabbaste sättet är att flyga. Det har sina fördelar – snabb transport (två timmars flygresa) och många avgångar att välja på. Du som bor i Malmö har dessutom både Malmö Airport och Copenhagen Airport att tillgå. Klicka dig vidare här för förslag. Du kan med fördel boka både flyg och hotell i samma svep.

Resa med tåg

Om du vill kunna jobba på resan, är det kanske smidigare för dig att resa med tåg. Då kan du samtidigt passa på att förbereda dig inför ditt säljmöte. Tågresan Malmö-Umeå tar bra mycket längre tid än flyget, cirka 14 timmar. Om du kombinerar den med nattåg, så kommer du fram utvilad. Vill du dessutom slå två flugor i en smäll och resa klimatsmart, så är tåget ett väldigt bra alternativ.

Skatteregler

Är du nyfiken på vilka skatteregler som gäller för din resa, så finns mycket information på nätet. Det finns vissa ersättningar som brukar utgå vid tjänsteresa. Förutom traktamente, som täcker ökade kostnader vid resan, så kan du få restidsersättning. Kolla med din arbetsgivare vad som gäller för just ert företag.