Skydda hörseln

Att skydda din hörsel är viktigt. Inte minst om du har ett högljutt arbete. Det finns många åtgärder som du kan göra för att skydda hörseln. Har du ett arbete inom industrin kan du behöva köpa hörselskydd. Beställ online för snabb leverans.

Förebygga hörselskador

Det finns några saker du har göra för att förebygga hörselskador på jobbet. Det första du kan göra är att undvika bullriga miljöer. Detta kan du göra genom att lämna rummet där bullret är som värst. Kan du inte göra detta så kan du lyssna på musik eller kanske en ljudbok för att minska bullret. Att köpa öronproppar kan också vara ett alternativ. Det bästa alternativet är att anpassa ditt schema. Kan du anpassa schemat så att du inte behöver vistas i den bullriga miljön långa dagar så är det bra.

Testa din hörsel

Att göra regelbundna hörseltester hos läkare kan hjälpa dig att planera framtiden. Kanske har din hörsel blivit sämre på grund av ditt arbete. Om så är fallet kan du behöva utreda detta. Din doktor kan efter avslutat test rekommendera eventuella åtgärder. Om du inte kan ändra ditt schema eller undvika buller på din arbetsplats så kan du behöva fundera på att byta arbete. För din hörsels eget bästa.